Sådan får du rene vinduer

Det er altid vigtigt at hele huset holdes rent, men der er dele af huset der er sværere at rengøre f.eks vinduerne. Alligevel kan Vinduespoleringen gå let og sikkert som en leg, hvis du kender de rigtige ting og materialer der skal bruges og de rigtige metoder.

Den første ting du får brug for til at rense glasset er en den rigtige sæbe op blanding. Der er blandinger der kan købes fra butikken, men hvorfor købe og bruge penge, hvis du allerede har ingredienser i køkkenet, som du kan blande sammen for at lave din egen hjemmelavede rengørings opblanding.

Hjemmelavet vinduessæbe fra køkkenet består sammen af 3 spsk eddike og 2 kopper vand med 1/2 teskefuld opvaskemiddel. En anden meget simpel at lave vinduessæbe er at blande 4 liter vand, 1/4 kop eddike, 2 spsk citronsaft. En endnu enklere opskrift består af en så simpel opløsning som af en halv kop eddike med 4 liter varmt vand. Disse blandinger skal kan merd fordel hældes på sprayflasker.

Vand skal der til ved rengøring af vinduer. Koldt vand kan sædvanligvis anvendes, men ikke på dage, hvor det er koldt. Koldt vand kan fryse, så snart det påføres på glasset. Nogle vinduespudsere tilføjer vodka eller sprit i vandet, så det ikke så nemt fryser når det kommer på de kolde vinduer. Ved pudsning af vinduer, behøver du dog ikke store mængder vand. Vand mængden afhænger af hvor beskidte og hvor mange vinduer skal rengøres.

Om sommeren når det virkelig kan blive varmt, kan vandet på glasset have tendens til at fordampe meget hurtigt. I denne situation skal du bruger skraberen hurtigst muligt, inden vandet fordamper. Hvis vejret er meget varmt, kan det være værd at overveje om vinduespudsningen skal ordnes en anden dag, da striber som resultat af at vandet fordamper inden du kan nå at skrabe det af med skraberen.

Sådan gør vinduespudseren

Når sæbe blandingen er sprøjtet på vinduet, kan du bruge en klud eller krøllede gamle aviser for at undgå at lave vand striber. Det foreslås at den ene side af vinduet rengøres i en op og ned bevægelse, i mens den anden side der skal poleres, gøres med en side til side bevægelse. På denne måde kan du se hvilken side der har striber, og behøver eftertøring.

Ydersiden af vinduet er for det meste lettere at rengøre end indersiden. Dette skyldes primært det faktum, at poleringen af indersiden af vinduet kan være en akavet opgave at udføre. Inde i huset er der gerne blomster og diverse pynt og møbler, som kan komme i vejen og hindre dig i nemt at komme til vinduet korrekt. Og uheld som f.eks at vælte vand spanden.

Udenfor vil det sjældent gøre det store, og det kan bare få lov til at tørre, men når vandet ved et uheld spildes inde i huset, ville det betyde en større optørring.

Hvis du synes det lyder som en opgave du gerne vil påtage dig, er det bare at komme i gang. Som du kan læse her, kræver det ikke det store at gå i gang. Og kan faktisk gøres med stort set ingen investering i remedier, da de fleste allerede har hvad der skal bruges der hjemme i forvejen.